onsdag 11 februari 2009

Vattkoppor.... Osså bröd så klart

Jorå, nu är det vattkoppor på lillebror. Äntligen!
Inkubationstiden är ju så lång och han verkar ha klarat sig några vändor men till slut så kom dom små prickarna.
Än så länge verkar det ganska lugnt, vi såg dom första i fredags kväll och idag onsdag så kanske det är ett femtiotal.

Det händer inte så mycket i övrigt. Simon försöker jag få iväg till förskolan några timmar varje dag, det går bättre och bättre. Som vanligt när man känner att det börjar flyta helt ok så skall vi naturligtvis in på kur igen. Nu skall vi ta ett resonnemang med läkarna ikväll hurvida vi skall höja underhållsbehandlingen eller inte. Han ligger trots allt lite högt i sina värden just nu och vi skulle egentligen behöva pressa ner dem en aning. Men.... de hä ä inte rumba...

Vi skall ju åka på en rekreationsvecka till Apelvikens kurortsområde v.9. Precis i schemat för en dykning på Simons värden om trenden håller i sig.
Skulle ju vara en bonus om vi fick en rekreation/semester som varar mer än 3 dagar tillsammans. Första gemensamma resan för familjen som oxå var en rekreation nere i Ystad slutade med 4 dagar på lunds lasarett, andra resan som även den var en rekreation till Gran Canaria slutade med 4 dagar på barnonkologen i las palmas... Onkologia eta hematologia klinikoa de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, eller nåt sånt.
3:e gången gilt, eller tilt... vi får se.

Men men... bröd då?
Jo, så klart här bakas det.

Fick, lånade, stal, hyrde hem en assistent av barnens gammelmormor. Fantastiskt, tack för det!
Nu kan jag ju använda min elvisp till pannkakssmet och grädde och sånt den är ämnad för.



Detta är en maskin av världsklass. HUGIN från dackefejden, så skönt retro och asläcker.
Nu skall det bli baka av.

Började direkt att sätta en vass deg för att göra vaniljbullar. Det tog maskinen hand om som en oljad blixt.


Bullarna blev smarriga!

Imorse så satte jag grunden för det jag skall baka ikväll. Surdeg, rågsikt och vetemjöl. får se om jag slänger i lite nötter oxå. Den bakas i 3 steg och imorse var det bara surdeg, rågmjöl o vatten, ikväll blandas det i rågsikt, vetemjöl och salt sedan får den jäsa över natten. Imorgon så får vi se resultatet när det skall gräddas.


Jag kunde dock inte hålla mig med att bara vänta in denna deg så jag gjorde ett bröd direkt här på förmiddagen.

I den degen slängde jag i vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, vetegroddar, salt, fil, sirap.



Den bakades med bikarbonat och behöver därför inte jäsa innan man gräddar det.
Nu skall jag väcka Elias och ta ut honom och få lite luft.
Mors mors

Inga kommentarer: