söndag 15 februari 2009

Hundvakt

Nu har vi en underbar liten mellanschnauzer här en vecka, Svinto.


Han är en underbar hund, hur snäll som allra helst. Trots att vi har två kids som gillar att hoppa omkring och stöka i hans närvaro så bryr han sig inte om dem mer än att han viftar lite på svansen.

Han skall bo hos oss till nästa fredag då Anna-Karin, Janne, Timpa och Johan kommer hem från Lanzarote. Vi har redan knallat flera mil i dom härliga skogarna Tyresö har att erbjud, vi kommer att knalla många mil till under dom kommande dagarna.





Imrogon måndag så är det dags för kur på Astrid Lindgren igen. På det så kör Simon även en kortisonvecka och det är som att spela på lotto varje gång.

Man vet inte hur humöret kommer att bli, det varierar mellan tokexplosiv, apati, tomhet, ledsen, grinig, hungrig, glad, rastlös, trött, pigg m.m från dag till dag eller kanske t.o.m från timme till timme. Vi vet heller inte vad som händer med Simons värden denna kur. Dom två senaste så dök dem ner i djupaste källaren. Nu åker vi till västkusten på lördag och tanken är att det skall vara en rekreationsresa så vi får hoppas att värdena står sig.
Vi får ta det som det kommer.

Vi skulle in till staden på parmiddag i lördags, men Cina o Maggan sjukskrev sig i sista stund, vi hamnade av en händelse hos grannarna Holm på Öfvre Musseron Hills. En skön kväll med tacobuffé, guitarHero och Singstar. Mange Tack, det var både smaskens och trevligt.

Som vanligt så måste jag få med lite om maten här igen.
Hittade en dam på Ica idag som själv värnar om djur och etik kring mat och ekologi, men vad är det för ägg jag ser i kundvagnen?
Jag måste respektera att varje människa tar sina egna beslut om den mat man vill stoppa i sig, Jag äter inte alltid rätt heller! Men jag har svår att respektera att man inte tänker på djuren.

Tänkte lägga upp en länk på det tv inslag som kanal 5 visade tidigare med Jaime Oliver och ägg och kyckling industrin.


Detta är första avsnittet och det ligger sammanlagt sju stycken tror jag.
Jamie's Fowl Dinners (Chickens) Part 1 - Jamie's Fowl Dinners (Chickens) Part 7

Inte nog med att djuren far väldigt illa när det gäller icke ekologiska ägg, äggen är ju inte heller speciellt hälsosamma. Har skrivit om det i tidigare inlägg.
Slut på neggo!


VM GULD idag.
Helena Jonsson vann ju damernas jaktstart i skidskytte idag.


GRATTIS HELENA, skitkul efter utförsvåndan att få till det på längden!
Nu slutar Inter - Milan(2-1, Zlatan passade till ett av målen), dags att knalla ut med Svinto på nattpromenaden.

Brödet är bakat, köket är fixat, matlådan till frugan är kirrad.
Nu stundar John Blund efter promenaden.

Natti natti

1 kommentar:

linda sa...

skrämmande om kycklingarna man får nog tänka en gång till när man köper kyckling (köper redan eko ägg)