måndag 26 januari 2009


Fruksostbröd
Skrev i tidigare inlägg att jag skulle testa att addera durum i bullarna ikväll, sagt o gjort.
Jag tog fram en skål, skickade i:

10 g jäst + 10 g salt. Rörde om det så jästen löser sig.
3 dl ljummet vatten samt ca 2 msk olivolja
ca 150 g durumvete
ca 230 g vetemjöl special

Rörde om detta med elvisp och degkrokar då jag inte har någon mer avancerad maskin än så.
Degen fick jäsa 2 timmar, sedan lade jag upp den och rullade frukostbullar av det.
Väl rullade och klara så fick dom ligga under duk och jäsa ytterliggare 1 timme.
Nu har jag skickat in plåten i kylen. Ställer kl. på 06 imorgon och gräddar dom i 250 grader i ca 8-10 minuter.

Nu återstår bara att se hur resultatet blir, jag äter ju inte bröded själv. själv får jag ekologist odlad havre i en blandning med vatten och en skvätt blåbär.

Smaskens till sista slicken

Inga kommentarer: